Kupnja nekretnine s XL agencijom

Kupnja nekretnine u Hrvatskoj je proces; ponekad se dogodi da klijenti postave upit za nekretninu, dođu u roku od nekoliko tjedana, vide nekretninu, svidi im se pa je kupe. Ponekad su klijenti već u Hrvatskoj. No najčešće process započinje upitom iz njihovog ureda ili doma. Na upit odmah odgovara jedan od naših agenata pa, nakon ostvarenog kontakta emailom i/ili telefonom, sastavlja ponudu nekretnina za razgled. Tijekom sljedećih par tjedana pažljivo biramo nekretnine koje odgovaraju kriterijima klijenta, a kada klijent potvrdi da želi pogledati nekretnine, organiziramo razgled.

Kada imamo klijente koji se nalaze van Hrvatske, trudimo se što više posla napraviti prije no što dođu kako bi smo što kvalitetnije iskoristili vrijeme koje će ovdje provesti. Usredotočeni smo na nekretnine koje zaista odgovaraju klijentovim željama. Međutim, ne možemo napraviti baš sve putem emaila i telefona, pa je uvijek bolje da klijent što prije odluči posjetiti Hrvatsku. To je zapravo jedini način da vidi što je u ponudi, da razumije pojedine lokacije i dobije osjećaj za tržište, koje se nekretnine prodaju i po kojim cijenama.

Kada klijenti postave prvi upit za nekretninu, pružit ćemo sve potrebne informacije ali ćemo uvijek postaviti i dodatna pitanja kako bismo bolje shvatili što točno traže.

  • koju vrstu nekretnine biste željeli kupiti,
  • koliko biste novca bili spremni potrošiti,
  • želite li nekretninu samo za svoje potrebe, kao investiciju ili za iznajmljivanje,
  • da li ste voljni graditi ili renovirati,
  • u kojoj ste fazi procesa, odn. kada planirate kupnju,
  • kada možete doći u Hrvatsku da razgledate s nama nekretnine.

Također, uvijek je dobro da naši agenti razgovaraju s klijentom u vrijeme koje njemu odgovara. Mi vas ne zovemo da bismo vas gnjavili, već samo zato da bismo vidjeli možemo li pomoći, imamo li nekretninu kakvu tražite, koliko realna očekivanja imate u pogledu kupnje, lokaciju koju želite i budžet kojim raspolažete. Ako se dogodi da vam ne možemo pomoći, mi ćemo vam to i reći.

Kada saznamo vaše želje i kriterije, agent s kojim radite će početi sastavljati „popis nekretnina“. To je popis nekretnina za vas koje imamo u ponudi, oglašenih i onih koje to nisu, a on će se temeljiti na podacima koje dobijemo od vas. Treba napomenuti da će se, zbog trenutno niske ponude nekretnina u Hrvatskoj, ponekad dogoditi da u popis uključimo i nekretnine koje vam možda na prvi pogled ne odgovaraju ali bi se ipak mogle pokazati zanimljivima.

Različiti ljudi su naravno u različitim fazama potrage za nekretninama, neki već dosta dugo traže, neki već jako dobro poznaju hrvatsku obalu, neki ne baš tako dobro, a neki pak nikad nisu ni bili u Hrvatskoj. Ovisno o fazi procesa u kojoj je kupac, mi pružamo sve potrebne informacije kako bismo što više približili trenutak odluke da se nekretnina kupi u Hrvatskoj, ili da Hrvatska nema ono što kupac traži. Ipak, 90% kupaca nekretnina u Hrvatskoj želi kupiti baš ovdje, samo ovisi u kojoj je koji kupac fazi.

Preporučamo klijentima prijavu na MojXL.

Preuzmi pdf