Šibenik nekretnine

Nastavlja se potražnja stranih kupaca za nekretninama u Šibeniku. Udaljen samo sat vožnje od Splita, Šibenik nudi malo povoljnije cijene nekretnina. Povijesna jezgra Šibenika, kao i ostali gradovi na obali, sastoji je od kamenih kuća naslonjenih na brdo, u slikovitom zaljevu s pogledom na more i otoke.

Šibensko područje ima više od dvjesto otoka i otočića, te dva nacionalna parka, Kornate i Krku. Dobro je povezan s drugim gradovima u Dalmaciji i Hrvatskoj autocestom A1 i jadranskom magistralom. Premda Šibenik nema vlastiti aerodrom, u blizini su zadarski na sjeveru i splitski na jugu. Oba su na jedan sat vožnje od grada, što znači da stanovnici Europe koji žele kupiti nekretninu u Šibeniku, mogu uz kratko putovanje tu provesti vikend, što igra veliku ulogu u odabiru lokacije za kupnju.

Ponuda nekretnina u Šibeniku vrlo je bogata i raznolika iako još uvijek dominira prodaja apartmana. U centru Šibenika naći ćete stare kamene kuće na prodaju, ili samostojeće obiteljske ili podijeljene u apartmane. Isto važi i za predivni otočić Prvić, do kojeg se iz Šibenika ili Vodica stiže brodicom za nekoliko minuta. Na sjeveru, u Tribunju  i Vodicama, u ponudi su apartmani, kuće za renovaciju, a nedavno su se počele graditi i moderne vile s bazenima. Dalje na sjeveru je otok Murter. Nekretnine na Murteru popularne su mada su dobre nekretnine tamo vrlo rijetke, a pogotovo one blizu mora.

Južno od Šibenika je Brodarica, otok Krapanj i Žaborić. Tu se mogu pronaći nekretnine uz more po konkurentnijim cijenama. Žaborić je maleno mjesto ispod magistrale, udaljeno 15 minuta vožnje od Šibenika. Omiljeno je mjesto za kupnju nekretnina jer je mirno i tiho a opet dovoljno blizu Šibenika ukoliko poželite malo zabave i noćnog života. U Žaboriću se prodaju kuće i apartmani ali i zemljišta na kojima možete izgraditi svoju kuću iz snova. Još južnije su se smjestili Grebaštica i Primošten. Primošten je daleko najskuplji, osobito nekretnine u Primoštenu ispod magistrale s pogledom na more.

Cijene nekretnina u Šibeniku često ovise o mikrolokaciji. Važna je pozicija te blizina mora i magistrale. Općenito su cijene nekretnina u Šibeniku malo niže nego na jugu, iako se vile, kuće, apartmani ili zemljišta blizu uz more ili na vrhunskim lokacijama nude po sličnim cijenama.